אופר, לשקט הנפשי שלך

מאחדים בין אופר למשפחות חדשות

מטפלת לילדים

בחירת הטיפול הנכון לילדים יכולה להיות משימה מורכבת, וההחלטה לגביה תלויה בצרכים של בני המשפחה והסביבה שבה אתם והילדים שלכם מרגישים הכי בנוח. בנוסף לטיפול מסור ואישי, מטפלת לילדים מספקת הזדמנות לילדיכם לפתח מיומנויות חברתיות, רגשיות, ורכישת כלי למידה.

אם אתם עובדים במשרה מלאה או חלקית, יש לכם שפע התחייבויות, בנוסף לעבודה, שמחייבות אתכם לשהות למשך פרקי זמן ארוכים מחוץ לבית, ולכן אתם רוצים להבטיח שהילדים שלכם נמצאים בסביבה בטוחה ואכפתית עם שפע הזדמנויות ללמוד ולצמוח כל יום. אתם רוצים גם מערכת יחסים חיובית עם המטפלת שבחרתם.

כל משפחה שונה, ולכן מומלץ לחשוב על הצרכים המשפחתיים הייחודיים שלכם כשאתם בוחרים מטפלת לילדים.

שיקולים מיוחדים

  • באיזה גילאים הילדים?
  • איזו רמת טיפול הם צריכים כל יום?
  • כמה ימים בשבוע אתם זקוקים למטפלת?
  • לכמה שעות ביום אתם זקוקים למטפלת?

אם אתם זקוקים לטיפול בילדים למשך מספר שעות בשבוע, מטפלת במשרה חלקית יכולה להתאים לכם. אם אתם עובדים במשרה מלאה, מטפלת ליום ארוך תתאים לכם.

הכי קרוב למרי פופינס שאפשר

תהליך שכירת שירותי מטפלת לילדים מתחיל עם ראיונות. במהלך הריאיון ניתן להתרשם מרמת המיומנות, המקצועיות והוותק לשל המטפלת, כמו גם לבדוק המלצות ממעסיקים קודמים.

המפגש הראשון עם המטפלת מאפשר לכם להתרשם אם יש לה גישה חמה ומזמינה או קרה ורגועה. הילדים שלכם צריכים להרגיש בטוחים ונוחים עם מטפלת שתציע להם מבחר של פעילויות מהנות ומעניינות, כך שהם יסכימו ברצון להישאר איתה.

מצד שני, חשוב שלמטפלת יהיו גם מיומנויות החדרת משמעת, כישורי שיחה, הקשבה, ויכולת לעזור בהכנת שיעורי הבית. לכן מומלץ לערוך מספר ראיונות עם מטפלות שונות עד למציאת הגרסה המודרנית של מרי פופינס.

איך מבססים מערכת יחסים טובה עם המטפלת?

לאחר שבחרתם מטפלת לילדים שמתאימה לכם ולילדים, חשוב לבסס כמה כללים או הרגלים ליצירת תקשורת ומערכת יחסים טובה ביניכם, שממנה כל הצדדים ירוויחו. למשל:

המטפלת צריכה לדעת איך אתם מעדיפים לתקשר. למשל באמצעות הווצאפ, הדואר האלקטרוני, הטלפון, באמצעות פתקים, או בתקשורת אישית.

המטפלת צריכה לדעת על קשיים מיוחדים של הילדים. כמו למשל אם הם לא ישנים או אוכלים טוב, או אם יש להם בעיית התנהגות. המטפלת צריכה לדעת אם קיימים שינויים או מצבים שעלולים לגרום לילדים להרגיש לחוצים או מודאגים.

תקשורת ברורה. ככל שהתקשורת ברורה יותר, כך הציפיות מוגדרות והחששות נרגעים.

יצירת תפריט מסודר לארוחות. מטפלת לילדים צריכה לדעת על הרגלי האכילה המשפחתיים כדי לדאוג לתזונה נכונה לילדים.

מיומנויות טיפול בילדים חולים. אם הילדים מרגישים לא טוב, המטפלת צריכה לדעת אם להישאר איתם בבית או לקחת אותם לקופת חולים או (חלילה) לבית חולים.

כבדו את הזמן האישי של המטפלת שלכם. עשו כל מה שאתם יכולים כדי לא לעמוד בזמנים שהוגדרו למשרת המטפלת.

יצירת קשר מהירה

דילוג לתוכן